Ben je al bekend met het jaarlijks cv onderhoud? Het is een manier om grote voordelen te behalen. Jouw cv-ketel is een trouw onderdeel van de woning. Deze zorgt immers voor warmte in de wintermaanden en het hebben van warm water voor jouw douche. Het is ook een onderdeel van het huis waar problemen aan kunnen ontstaan. Dit wil je het liefste voorkomen. Het laten uitvoeren van de werkzaamheden door een professional zorgt dat je alleen nog maar kan genieten van wat de cv-ketel jou te bieden heeft. Maar wat zijn dan echt de voordelen van het onderhoud? 

 

De levensduur en de efficiëntie 

Een eerste voordeel is op het gebied van de levensduur van jouw cv-ketel. Met het jaarlijks cv onderhoud kan je voorkomen dat onderdelen snel beschadigen en je op een korte termijn een nieuwe ketel op moet hangen. Het geeft hoge kosten als je het volledige apparaat moet vervangen in plaats van kleine reparaties eens in de zoveel tijd uit te voeren. Daarnaast geeft het ook nog eens meer efficiëntie. Jouw cv-ketel heeft minder energie nodig voor het verwarmen van het water. Dit levert je nog eens een flinke kostenbesparing op met jouw energierekening. 

 

Meer veiligheid in de woning

Een goed onderhoud van de cv-ketel geeft ook veel meer veiligheid in jouw huis. De ketel is namelijk niet alleen verantwoordelijk voor de warmte die je produceert, maar ook het voorkomen van koolmonoxidelekken. Als er geen onderhoud uitgevoerd wordt en de onderdelen niet op tijd worden vervangen, kunnen deze lekken voorkomen. Het is levensbedreigend en moet dus voorkomen worden. En wat dacht je van de storingen die de ketel geeft? Je wilt niet in de kou zitten in de winter en ook gewoon kunnen genieten van de warme douche. Het onderhoud kan hiervoor zorgen. 

 

Een verbeterde luchtkwaliteit en meer gemoedsrust

Een ander groot voordeel van het onderhoud aan jouw cv ketel is dat je hiermee een verbeterde luchtkwaliteit krijgt. Als het systeem niet goed onderhouden is, kan dit leiden tot luchtkwaliteitsproblemen. Met de jaarlijkse controle zorgt de monteur ervoor dat alle onderdelen schoon zijn en goed werken, zodat je hier niet meer over na hoeft te denken. Het kan gelijk goed zijn voor jouw gemoedsrust. Je hoeft je nergens meer zorgen om te maken en kan alleen nog maar genieten van het comfort dat je ervoor terugkrijgt in ieder jaargetijde. 

 

Het behouden van de garantie

Het grootste voordeel van het onderhouden van de cv-ketel is dat je hiermee de garantie behoudt. Een voorwaarde voor de garantie is namelijk dat een professional de ketel regelmatig moet controleren en de nodige reparaties uit moet laten voeren. Dit geeft jou bij problemen een flinke kostenbesparing. Je hoeft de eventuele schade immers niet meer uit eigen zak te betalen, maar kan een vergoeding verwachten van de verzekering. Het uit laten voeren van het onderhoud kan dus meer voor jou betekenen dan alleen de veiligheid van jouw woning en het verminderen van de kosten voor de eventuele reparaties en problemen.