Als het gaat om het restylen van je woonkamer, is er veel keuze. Heb je een beperkt budget of beperkt tijd? Dan kan één enkele, gedurfde muur een wereld van verschil maken. Een statement wall met een tof behang kan de hele sfeer van de ruimte veranderen en de aandacht trekken zonder overweldigend te zijn. In deze blogpost geven we je enkele tips om een statement wall te creëren en de rest van de woonkamer in te richten zonder dat het te druk wordt. Laten we beginnen!
 

Stap 1: Kies je behang

De sleutel tot het creëren van een statement wall is het kiezen van het perfecte behang. Ga voor een opvallend patroon, zoals een Delfts blauw behang of een panterprint behang. Of ga juist voor een levendige kleur die bij je persoonlijke stijl past. Zorg ervoor dat het gekozen behang aansluit bij de kleuren en stijl van de rest van je woonkamer. Of zorg er achteraf voor dat de rest van de woonkamer aansluit bij je behang met leuke accessoires. 
 

Stap 2: Bereid de muur voor

Het aanbrengen van een nieuw behang vergt wat voorbereiding. Zorg ervoor dat de muur waarop je het behang wilt aanbrengen schoon en vrij van oneffenheden is. Repareer eventuele scheuren of gaten en schuur de muur indien nodig opnieuw. Breng vervolgens een primer aan, zodat het behang goed blijft plakken.
 

Stap 3: Behang aanbrengen

Volg de instructies van de fabrikant voor het aanbrengen van het behang. Zorg ervoor dat het behang recht en strak op de muur wordt aangebracht, zonder luchtbellen of kreukels. Gebruik een behangborstel om het behang glad te strijken en eventuele luchtbellen te verwijderen.
 

Stap 4: Balans in de woonkamer

Om te voorkomen dat je woonkamer te druk wordt, is het belangrijk om de rest van de ruimte in balans te brengen met de statement wall. Houd de andere muren in neutrale kleuren om te zorgen voor een rustige achtergrond. Kies daarnaast voor meubels en accessoires die het kleurenpalet van de statement wall aanvullen, maar niet overheersen.

Balans in je woonkamer kun je aanbrengen door een kleur uit je statement wall terug te laten komen in je meubels. Stel dat je voor het Delfts blauwe behang gekozen hebt. Kies dan ook een bank in dezelfde kleur blauw om diepte en rust te creëren in je woonkamer. 
 

Stap 5: Maak het gezellig

Zorg voor voldoende zitruimte en gebruik zachte materialen zoals kussens en plaids om een gezellige sfeer te creëren. Voeg wat groen toe met kamerplanten, die zorgen voor een frisse en levendige uitstraling. Hang wat kunst aan de muur, maar zorg ervoor dat het niet concurreert met de statement wall. De statement wall mag alle aandacht trekken in de ruimte.