In Nederland kan de temperatuur in de zomer hoog oplopen, waardoor het voor sommige mensen de investering waard is om een airco aan te schaffen. Tijdens de warme zomerdagen kun je hier dan zeker profiteren doordat je huis een prettige temperatuur behoudt. Je bent hier op de goede plek om meer te lezen over de voordelen die airco’s met zich mee kunnen brengen en voor uit welke soorten je kunt kiezen.

 

Nieuwe technologie

Veel dingen zijn steeds verder in ontwikkeling, waaronder ook airco’s. Zo bestaat er een inverter airco. Door dit systeem wordt het mogelijk gemaakt om gelijkmatiger te koelen en te verwarmen. Daarnaast wordt de ingestelde temperatuur ook snel bereikt en kan deze airco verwarmen tot wel 15 graden onder nul. Bij deze airco ben je dus gegarandeerd van een stabiele binnentemperatuur wat het comfortabel maakt in binnen de woning te zijn. Ook wordt er minder energie gebruikt dan bij een airco zonder invertechnologie. Het grootste voordeel hierbij is dat de airco niet aan- en uitschakelt op het moment dat er een schommeling binnen de temperatuur zit. De airco kent een spaarstand, waardoor de temperatuur binnen de woning comfortabel en zul je minder verschil merken van een temperatuurverschil. 

 

Split airco

Naast dat een airco de ruimte verkoeld, kan het de ruimte ook verwarmen. Een split airco verwarmen beschikt dus, zoals de naam al zegt, over een functie om de ruimte te voorzien van warmte. Veel split airco’s beschikken over beide functies en zijn daarmee dus multifunctioneel en kunnen gebruikt worden tijdens de warme, maar ook koude maanden. Voor een airco ligt de prijs best aan de hoge kant, maar in het geval van een split airco beschikt deze dus over meerdere functies. De investering in een split airco kan dus zeker tot zijn recht komen.

 

Een mobiele airco

Naast vaste split airco’s kun je ook de keuze maken om een mobiele airco aan te schaffen. Deze variant is goedkoper dan een split airco en is op het gebied van installatie ook gemakkelijker. Voor de installatie heb je namelijk geen gereedschap nodig, waardoor er ook geen sprake is van een lastige installatie. Een mobiele airco staat niet vast en is daardoor gemakkelijk te verplaatsen naar een plek waar jij deze wilt hebben staan. Daarnaast kan een mobiele airco de ruimte zowel verwarmen als koelen. Naast deze voordelen kent een mobiele airco echter ook enkele nadelen. Zo gebruikt een mobiele airco meer stroom dan een split airco, maakt een mobiele airco meer geluid en gaat deze minder lang mee dan een split airco. Waar de ene persoon een voorkeur heeft voor een split airco, kan de ander dit hebben voor een mobiele airco. Het blijft dus ieder zijn eigen keuze en als een airco voldoet aan jouw wensen, is dat de airco waar jouw keuze op valt.